Nagyatádi Turisztikai Központ - Kultúra és élmény egy helyen!

Nagyatád belvárosában, az impozáns Széchenyi téren található a Nagyatádi Turisztikai Központ, mely rengeteg élménnyel várja látogatóit. Állandó és időszakos kiállításain megtalálhatóak többek között a nyomdatörténetet, a helyi mesterségeket és a katonatörténetet bemutató tárlatok. Aktív időtöltésre is lehetőség van, hiszen szabadtéri és fedett léglövész pályával, illetve íjászpályával várják a látogatókat. Mindemellett hangulatos borospince is található itt, ahol időszakonként borkóstolót rendeznek. A borospince és a konferenciaterem rendezvényre kibérelhető. A házba helyi termékek boltja is található.

Nyitva tartás:
Keddtől- péntekig: 10:00-12:00, 13:00-16:00
Minden hónap első szombatján 13:00-16:00-ig
Előzetes bejelentkezés lehetséges, csoportoknak szükségszerű!

Web: Nagyatádi Turisztikai Központ
Telefon: (82) 504 073

Nagyatádi Haditechnikai Park

A Nagyatádi Hadipark a Nagyatádi Turisztikai Központhoz tartozik, és annak szomszédságában is található. Az egyedülálló Katonatörténeti Kiállítás része a Turisztikai Központban található, amely négy nagy téma köré épül: bemutatja az országos szinten kiemelkedő magyar és nemzetközi egyenruha gyűjteményt, emlékeket az I. és a II. világháborúból, válogatást a Magyar Néphadsereg haditechnikai felszereléseiből és a német veteránok adományaiból. A tárlat a szabadtéri haditechnikai bemutatóval folytatódik, ahol a nagyméretű haditechnikai eszközök, harcjárművek láthatók: harckocsik, páncéltörő és légvédelmi ágyúk, MIG repülőgépek és csapatszállító járművek, helikopter és még sok érdekesség!

Web: Nagyatádi Haditechnikai Park
Telefon: (82) 504 073

Nagyatádi Városi Múzeum

A nagyatádi Városi Múzeum célja, hogy kezelje, megőrizze, szelektíven kibővítse és a lehető legnagyobb közönség számára feltárja és bemutassa Nagyatád városának történeti gyűjteményét. Ezzel párhuzamosan a múzeum - időszaki kiállítások révén - bepillantást szeretne nyújtani a mai társadalom, továbbá más társadalmak és kultúrák működésébe is. Célja, hogy a látogatók minél szélesebb köreinek lehetőséget nyújtson az élményszerű ismeretszerzésre, tanulásra és a szórakozásra egyaránt.

Web: Nagyatádi Városi Múzeum
Telefon: (82) 352 028

Nagyatádi Fürdők

A Nagyatádi Fürdők létesítményei és gyógyvízének minősége országos ismertséget hozott a városnak. Nátriumhidrogén-karbonátos vize 742m mélyről, 50 fokosan tör a felszínre. A termálvíznek köszönhetően 1907-ben nyitotta meg kapuit az első gyógyfürdő. Ez a román stílusban épült fürdőépület indította el annak a lehetőségét, hogy mára ez a hangulatos Somogyi település a Dunántúl kedvelt fürdővárosává fejlődjön. Az elmúlt évtizedekben kibővült létesítményeivel (strand, élménymedence, uszoda) az idelátogató minden korosztály számára nyújt gyógyulást, aktív pihenést és kellemes időtöltést.

Web: Nagyatádi Fürdők
Telefon: (82) 504 161

Kaszói Kisvasút

A Somogy megyei kisvasutak sorában a legfiatalabb a Belső-Somogy legnagyobb összefüggő erdőtömbjében, a kaszói erdőben működő erdei vasút, kisvasút. A teljes hosszában erdőben futó vasútvonal csodálatos tájon halad át. A változatos erdőállományok, a Baláta-tó természetvédelmi területe, a természeti környezet sokszínű élővilágával felejthetetlen élményt nyújt az itt kirándulóknak.

Web: Kaszói Kisvasút
Telefon: (82) 445 903

Túraútvonalak, tanösvények Nagyatád környékén

Túraútvonalak, tanösvények

Nagyatádon és környékén remek természeti adottsággal rendelkező, kijelölt túraútvonalak találhatóak. Mindemellett olyan tanösvényeken is túrázhat az idelátogató, ahol különleges ismereteket szerezhet az adott természeti kincsekkel kapcsolatban. Korhatár nincs, mindenki megtalálja a magának való túraútvonalat!

Túraútvonalakért kattintson ide.
Tanösvényekért látogasson erre a webhelyre.
Bővebb információért hívja: (82) 504 073

Az oldal feltöltés alatt

A Nagyatádi Tájoló honlap jelenleg fejlesztés alatt áll. Az esetleges technikai hibákért elnézésüket kérjük!